Aktio      Pieni porukka EO:laisia pakkaa rinkkansa ja lähtee muutamaksi viikoksi lähetyskentälle. EO toteuttaa joka kesä aktion, jossa pääsee tutustumaan lähetystyön arkeen ja osallistumaan siihen myös itse.

Elävät kivet  Helsingin EO:n gospelkuoro.img_6659_0.jpg

Evankelinen Evankelisen liikkeen kannattaja. Iloitsee Jeesuksen ristillä annetusta armosta ja siitä, että on sen jo kasteessa saanut itselleen. Intoilee Raamatusta, kasteesta, ehtoollisesta ja luterilaisesta tunnustuksesta.

Evikset    Evankeliumijuhlat. Valtakunnallinen juhla kesäkuun lopussa on evankelisen kansan kokoontumisajot. Viikonlopun verran tarjolla Sanaa, Siikkaria ja seuraa.

EYL  Evankelinen Ylioppilasliitto. Historian siipiä havisuttava nimi, jolla EO tunnettiin aikaisempina vuosikymmeninä. Virallisessa käytössä vuoteen 2001 asti. Nykyisin kummittelee vastuunkantajien sähköpostilistan nimessä.

Festarit  Ks. Maata näkyvissä.

Heedperi Fredrik Gabriel Hedberg (1811–1893). Mies, joka tunnetaan evankelisen liikkeen isänä. Pappi, joka ahdistui herännäisyyden vaatimuksista ja uskon epävarmuudesta. Sai voimakkaan evankeliumin kokemuksen, jonka perusteella uskoi, että ihminen saa jo nyt uskoa olevansa Jumalan lapsi.

K-18 Kesägaala EO:n omaa ohjelmaa eviksillä. Tunettiin aiemmin nimellä Sinettijuhla. Tuo mystinen nimi juontui muinaisesta tavasta jakaa juhlassa vuoden uusille EO:laisille Lutherin sinetti -pinssit

Kansio  Ks. Viisureppu

Karkku   Karkun evankelinen opisto.  Paikka, jossa monet leirit ja kurssit järjestetään. Kuuluisa hyvistä ruuistaan.

Kertsi  Sleyn nuortenilta. Eri puolilla Suomea käytössä myös nimitykset Jyvis, Lutterin perikunta, Pohjanmaan poppoo ja Satakunnan sakki.

Liittari  Liittohallitus. Ihmisiä kaikista Suomen EO:ista kokoontuu viisi kertaa vuodessa yhteen jakamaan kuulumisia sekä pohtimaan, ideoimaan ja linjaamaan EO:n toimintaa.

Lutsi  Tampereen Luther-talo. Sen läheisyydestä löytyy EO:n päämaja. Luther-taloja löytyy myös muualta Suomesta.

Lähetysrengas Evankelisten Opiskelijoiden oma dsc00614.jpg lähetyskanava, jonka kohteena ovat tällä hetkellä Marja Ochiengin työ Keniassa, Kirsi Vimparin työ Virossa, Nuotta-lehden Viron ja Venäjän sisarlehtien julkaisun tukeminen, vuosittaiset aktiomatkat jollekin Sleyn lähetyskentistä ja viikonloppuaktiot Viroon. Opiskelijailtojen teemaksut, kahvitus- ja myyjäistulot menevät lähetysrenkaan kohteisiin.

Maata Näkyvissä -festarit. Sleyn nuorisotyön järjestämä, Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma. Festareilla voit törmätä EO:laisiin moninaisissa talkootehtävissä.

MN  Ks. Maata näkyvissä.

NA  Nuoret aikuiset.  Toimintaa niille, jotka ovat vähän vanhempia kuin EO:laiset.

Nuotta  Nuoren seurakunnan sanoma. (http://www.nuotta.com/ ) Sleyn, Kansanlähetyksen ja OPKOn kustantama nuortenlehti, nettisivusto, radiokanava ja TV-tuottaja.

Osasto  Sleyn paikallisosasto. Kotimaan toiminnan peruskivi. Järjestää Sleyn toimintaa omalla paikkakunnallaan. Koostuu usein vanhemmasta väestä.

Oto  ”Oman toimen ohella”

Oto-kurssi Sleyn vapaaehtoistyön koulutusta. EO:n hallituslaisille on oma opiskelija-oto.

Piiri  Sleyn kotimaan toiminta on jaettu 13 alueelliseen piiriin, joilla jokaisella (ainakin melkein) on oma työntekijänsä tai useampi.

Pilipaliseurat Tilaisuus, jossa voi tapahtua melkeinpä mitä vain. Pätevä yleisnimitys vapaamuotoiselle EO-illalle.

Pääsihteeri  EO:n toiminnan valtakunnallinen pomo.

Sanis  Sanansaattaja.  Sleyn pää-äänenkannattaja eli kerran viikossa ilmestyvä lehti.

Siikkari  Siionin kannel.   Evankelisen liikkeen laulukirja. Kokoelma hyviä lauluja täynnä asiaa ja iloa. Siikkaria on laulettu jo 1870-luvulta. Nykyinen versio tosin on vuodelta 1999.

Sinettijuhla  Ks. K-18 Kesägaala3.4_musisointuja.jpg

SK Ks. Siikkari

Sley  Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys eli järjestö kaiken tämän takana.

Starttikset  Starttipäivät. EO:n valtakunnallinen syksyn aloitusleiri Karkussa. Tarkoittaa siis paljon EO:laisia eri puolilta Suomea, raamattuopetusta ja muuta mukavaa ohjelmaa. Ja tietysti sitä Karkun ruokaa.

Suuralue Sleyn uusin hallinnollinen yksikkö. Kostuu useammasta piiristä, joilla on yhteinen aluejohtaja. Näin saadaan enemmän pomoja.

Sydis  Pyhän Sydämen kappeli. Sleyn kirkko Helsingissä.

Viisureppu  EO:n ja Sleyn nuorisotyön laulukansio. Sisältää Pekka Simojoen lisäksi myös muita nuorten lauluja.

Koonnut Liisa Rossi