Toukokuussa vuonna 2010 kahdeksan evankelista opiskelijaa eri puolilta Suomea suuntasi matkansa kohti Keniaa. Kolmeviikkoisen aktiomatkamme aikana meitä lähetystyöhön tutustuttivat ja kanssamme matkasivat lähetit Ari Lukkarinen ja Pauli Vanhanen, jotka olivat meitä vastassa jo Nairobin kentällä.

Matkamme ensimmäisinä päivinä tutustuimme kahteen Nairobin slummiin. Paikallisten seurakuntien tilat olivat suomalaisin silmin katsottuna vaatimattomia. Mutta vaikka ympäristö oli varsin toisenlainen, oli työn perustana sama evankeliumi Kristuksesta. Kouluvierailujen täyteiset päivät Maasai-alueella olivat mahtavia. Matkasimme maastureilla pieniä, pomppuisia teitä kouluille, joilla esitimme lauluja, laululeikkejä, draamaa. Jokaisessa koulussa opettajat kiittelivät meitä vierailusta ja lähettivät terveisiä Suomen kristityille. Lisäksi oppilaat lauloivat meille upeasti tanssien samalla maasaitanssia. Vierailujen lopuksi lapset tulivat tervehtimään meitä kumartuen, jotta koskettaisimme heidän päätään. Saimme tervehdyksen yhteydessä siunata heitä. Maasai-alueella yövyimme sähköttömässä talossa keskellä savannia. Söimme ja pidimme hartauden iltaisin öljylampun valossa hyeenojen naurun kuuluessa taustalla.

Matkamme keskivaiheilla pääsimme safarille Maasai Maran luonnonpuistoon. Safaripäivä oli lepoa mielelle. Saimme vain ihailla Jumalan kädenjälkiä luonnossa ja Hänen luomiaan hienoja eläimiä. Maasai Marasta suuntasimme Kisumuun, jossa tutustuimme paikalliseen luterilaiseen seurakuntaan, vierailimme kouluilla ja vastasimme nuortenpäivän ohjelmasta. Teimme myös päiväreissun Matongoon, jossa tapasimme ikätovereitamme opettajaseminaarissa ja vierailimme paikallisessa alakoulussa. Päivän viimeinen kohde oli orpokoti. Lapset toivottivat meidät tervetulleiksi lausumalla loruja ja saivat itse kunkin herkistymään.

Aktiomme aikana saimme tutustua laajasti Sley:n tekemään työhön Keniassa, tapasimme paljon paikallisia kristittyjä, näimme ja koimme afrikkalaista huoletonta elämänasennetta, paloimme auringossa ja koimme Jumalan huolenpitoa ja varjelusta jokaisena hetkenä. Lähetyskipinäkin taisi leimahtaa liekiksi ja sisimpään jäi Afrikka-ikävä. Rukoillaan jaksamista ja varjelusta Kenian läheteille, evankeliumin leviämistä ja ihmisten syvempää sitoutumista kristinuskoon.

Tiia-Riina Kesti

aktiolaiset-2.jpgRyhmäämme kuuluivat seuraavat henkilöt:

Johanna Luomaranta Helsingin EO:lta. Hän on 19-vuotias, opiskelee kotitaloustiedettä Helsingin Yliopistossa ja on kotoisin Kuortaneelta.

Johanna Juupaluoma Vaasan EO:lta. Hän on 21-vuotias, opiskelee viestintätieteitä Vaasan yliopistossa, ja on kotoisin Kannuksesta.

Anniina Ylinen Helsingin EO:lta. Hän on 24-vuotias, opiskelee puheterapiaa Helsingin Yliopistossa ja on kotoisin Peräseinäjoelta.

Maiju Vainionpää Kokkolan EO:lta. Hän on 21-vuotias, opiskelee teatteri-ilmaisua Kokkolan AMK:ssa, ja on kotoisin Lapualta.

Joona Vuorinen Turun EO:lta. Hän on 20-vuotias, opiskelee uskontotiedettä Turun Yliopistossa, ja on Kotoisin Kokemäeltä.

Kaisa Rytky Oulun EO:lta. Hän on 24-vuotias, opiskelee sosionomiksi Oulun seudun AMK:ssa, ja on kotoisin Haapavedeltä.

Tiia-Riina Kesti Turun EO:lta. Hän on 20-vuotias, opiskelee sosiaalityötä Turun yliopistossa ja on kotoisin Teuvalta.

Jari Savolainen Oulun EO:lta, 27-vuotias DI Oulun Yliopistosta, ja opiskelee tällä hetkellä musiikkia. Kotoisin Haapajärveltä.