TARTU TALLINNAAN!
Evankelisten Opiskelijoiden varustava ja evankelioiva viikko Virossa

Haluatko laajentaa tajuntaasi evankelioinnissa? Olisiko helpompaa kertoa Jeesuksesta ulkomailla kuin Suomessa – ja kuitenkin ilman erityisiä lähtövalmisteluja. Nyt se on mahdollista Sleyn lähetyskasvatuksen ja Viron lähettien opastuksella!

Sley haluaa nyt panostaa eolaisiin ja evankeliointiin. Evankelisten Opiskelijoiden syyskuussa 2019 järjestettävä Viro-viikko toteutetaan osana koko vuoden tavoittavan työn kursseja ja aktioita. Viikon aikana 15.-22.9. viidelle eolaiselle järjestetään ensin evankelioimiskoulutus Tartossa ja sitten evankelioimisaktio Tallinnassa. Tarjolla on siis sekä varustamista ja tukea että suoraa toimintaa, all-inclusive! Kouluttajina ja matkaoppaina toimivat Sleyn Viron lähetti Kirsi Vimpari, Sleyn lähetyskasvattaja Pekka Jauhiainen, Liisa Rossi sekä Viron lähetyskeskuksen väkeä.

Aktion jälkeen on mahdollisuus päästä jakamaan kokemuksiaan ja saamiaan oppeja muun muassa syyskuun lopussa EO:n Starttipäiville Karkkun, marraskuun puolivälissä Maata Näkyvissä-festareille Turkuun sekä paikallisiin EO-iltoihin ympäri Suomea vuonna 2020. Näistä paikallisiin EO-vierailuihin on saatavissa matkakorvaukset kahdelle halvimman kuluneuvon mukaan.

Aktiolaisen omavastuuosuus on 100 euroa. Se sisältää matkat Viroon ja siellä eri kohteisiin, majoittumiset ja ruokailut (aamu- ja iltapalat sekä lämpimän ruuan päivässä). Omavastuuhinta ei kata aktion kaikkia kuluja, mutta loput rahat tulevat EO:n lähetysrenkaan keräämistä varoista.

Jokainen kustantaa matkavakuutukset, matkat kotoa Helsinkiin laivasatamaan ja takaisin. Kukin varaa lisäksi omat käyttörahat. Henkilökohtaisia apurahoja matkaan voi hakea esim. omalta seurakunnalta ja hiippakunnan lähetystoimistolta.

Aktioon valitaan enintään 5 henkilöä. Osallistuminen aiempiin aktioihin ei ole este hakemiselle! Osallistujilta edellytetään henkilökohtaista uskoa Jeesukseen ja sitoutumista luterilaiseen tunnustukseen. Toiseksi tarvitaan kiinnostusta evankeliumin levittämiseen omien lahjojen mukaan. Lisäksi valintakriteereinä huomioidaan mm. EO:n tai muuhun Sleyn toimintaan osallistuminen sekä kyky sopeutua ja toimia ryhmässä. Osallistujat pyritään valitsemaan eri puolilta Suomea eri EO:ista. Riittävä terveydentila ja kohtalainen englannin kielen taito ovat myös tarpeen. Jos terveydessäsi on jotakin, joka mietityttää aktion suhteen, niin kysy rohkeasti. Ryhmään tarvitaan sekä miehiä että naisia. Hakijan toivotaan pyytävän suosituksen joltakin Sleyn työntekijältä tai vastuunkantajalta.

Jos kiinnostus heräsi niin lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi VIIMEISTÄÄN 28.4.2019 osoitteeseen aleksi.kuokkanen at sley.fi

Kerro hakemuksessa:

* mitä kristillinen luterilainen usko sinulle merkitsee
* miksi haluaisit mukaan aktioon

* millä lahjoilla voisit palvella aktiossa
* missä Sleyn toiminnassa olet ehkä ollut mukana (esim. nuorisotyössä, EO:n toiminnassa, mainitse paikkakunta)
* jos olet hakenut aiemmin EO:n aktioon
* jos olet ollut mukana jonkun toisen järjestön aktiossa tai esilähetyskoulutuksessa
* suosittelijan nimi ja yhteystiedot
* jotain muuta mitä haluat kertoa

EO:n pääsihteeri Aleksi Kuokkanen ja Sleyn lähetyskasvattaja Pekka Jauhiainen valitsevat aktioon osallistujat. Valinnasta tiedotetaan viimeistään maanantaina 6.5.2019.

Jos sinulla on jotain mikä mietityttää aktioon tai hakemiseen liittyen, niin vastaamme parhaamme mukaan myös kysymyksiin ennen hakuajan umpeutumista. Olisiko nyt sinun vuorosi lähteä toteuttamaan suurta tehtävää?

Terveisin,
Aleksi Kuokkanen, EO:n pääsihteeri
Pekka Jauhiainen, Sleyn lähetyskasvattaja