Evankeliset Opiskelijat järjestää vuosittain aktiomatkan jonnekin Sleyn lähetyskentälle. Tänä vuonna kahden viikon matka suuntautuu Pietariin ja lähialueille 5.-19.5. Matkaan ovat lähdössä Niko Hyppönen (Kälviä), Maria Holma (Savolinna), Julia Läspä (Kokkola), (ylärivi vasemmalta) Lauriina Heikkilä (Savonlinna), Ilona Huhtala (Savonlinna) ja Liljaana Hangassalo (Savonlinna). 

”Olen Niko, 21-vuotias, maatalon kasvatti Kälviältä, Keski-Pohjanmaalta. Maanviljely on kotini puolesta hyvinkin tuttua. Nyt edessä oleva aktio sisältää toisenlaista kylvöä, mille kaiken Luoja myös suo kasvun. Tätä odotan innolla!”

”Olen Maria Holma. Olen kotoisin Tervolasta, Kemijoen varrelta. Tällä hetkellä opiskelen opettajaksi Savonlinnassa. Pääaineenani on käsityötiede ja siinä sivussa musiikkikasvatus. Venäjälle lähtöön on ollut mukava valmistautua porukalla, mutta luulen, että Jumalalla on kuitenkin aivan omat suunnitelmansa tälle reissuille." 

”Nimeni on Julia ja olen kotoisin Kokkolasta. Vapaa-aikani kuluu musiikin parissa. Laulan, soitan pianoa ja viulua. Innostuin aktiomatkasta Venäjälle heti, kun sain siitä kuulla. Odotan paljon kohtaamisia ihmisten kanssa ja toivon, että aktio voisi näyttää suuntaa sille, mikä on minun paikkani lähetystyössä.” 

”Olen Lauriina Savonlinnan EO:lta. Olen 22-vuotias ja opiskelen luokanopettajaksi neljättä vuotta sivuaineenani käsityö. Odotan innolla Venäjän aktiota. Viime vuosina Venäjä on alkanut kiehtoa minua lähetyskohteena. Erityisesti odotan venäläisten lasten kohtaamista. On hienoa kokeilla viedä kristillistä sanomaa yhteisellä nuorella innokkuudella naapurimaahamme.”

”Olen Ilona, 20-vuotias kotitalousopettajaopiskelija. Olen lähtöisin Lempäälästä, mutta asunut nyt puolitoista vuotta opiskelukaupungissani Savonlinnassa. Lähden aktioon avoimin mielin ja toivon, että voimme olla avuksi ja iloksi seurakunnissa, joissa vierailemme.”

"Olen Liljaana Pohjanmaan lakeuksilta. Opiskelen Savonlinnassa nyt toista vuotta käsityönopettajaksi. Vapaa-aikana laulelen, urheilen ja käyn seurakunnalla. Mielenkiinnolla odotankin miten pääsemme viemään ilosanomaa EO:n aktiolla eteenpäin Venäjälle.”

Venäjän aktiossa mukana aktiolaisten kanssa ovat Sleyn lähetit Arvo Survo, Pasi Hujanen, Pekka Jauhiainen sekä Inkerin kirkon lähetysjohtaja Ivan Laptev. Aktion yksi tärkeimmistä asioista on olla toteuttamassa Pietarissa 16.5 järjestettävää festivaalia ja siihen liittyviä oheistapahtumia. Festivaaleilla juhlistetaan Vybormedian (Eli Nuotan sisarlehden) 5-vuotissynttäreitä ja mukana menossa on venäläisiä bändejä ja yksi suomalainen bändi. Aktiolaiset ovat toteuttamassa myös yhtä sivutapahtumaa suomalaisen ja paikallisen bändin kanssa. Vybor-lehden numero 1/2015 liittyy festivaaliin ja toimii ennakkomainoksena festivaaliin. Aktio toimii elävänä mainoksena tapahtumalle jakaen lehteä ja monin muin tavoin. Lisäksi järjestetään myös erilaisia diakonia- lapsi- ja nuorisotyöhön liittyviä tilaisuuksia. Aktiolaiset valmistautuvat tehtävään kevään aikana Ensi askeleita lähetystyöhön -kurssilla.