EO-vaellus 2023

 

TERVEHDYS KAIKKI EO:LAISET YMPÄRI SUOMEN!*

 

*Tuntureita, metsäerämaata, jokia, Jumalan luomistyön ihmettelyä, luontoa, hiljaisuutta ja yhdessäoloa laatuporukalla Sanan äärellä. Tätä on EO:n vaellus. Tule mukaan Evankelisten opiskelijoiden vaellukselle

 

*MITÄ?*

–  n.60-70 km vaellus

–  Vaellusta, retkiruokaa, telttaöitä, aamu- ja iltahartauksia, sekä taatusti hyvää matkaseuraa

– Huikea reitti huikeissa maisemissa

Reitti ja päivämatkat eivät vaativimmasta päästä.

 

*MISSÄ?*

– Saariselän Urho Kekkosen kansallispuistossa

– Tarkemmin voit tutustua kansallispuistoon:  https://kerranelamassa.fi/kotimaan-matkailu/lappi/urho-kekkosen-kansallispuisto/

– Upeina kohteina mm. Paratiisikuru ja monipuolinen tuntureiden, metsien ja jokien hallitsema maisema Sokostin lähettyvillä.

 

*MILLOIN?*

–   19.-25.8.2023 (La-Pe), La ja Pe ovat siis matkapäiviä paikanpäälle ja pois. Maastossa ollaan lauantai-illasta torstaihin.  To-Pe yö vietetään mökeissä ja saunotaan ennen perjantain kotiinpaluuta.

 

*   Lähtö La 19.8. automatka pohjoiseen yhteiskyydein ja

yöpyminen luonnossa 4km autojen parkkipaikalta. Jotkut ovat aikaisempina vuosina ajaneet jo edeltävänä päivänä kohti pohjoista, jotta reissu ei tule yhdelle päivälle liian rankaksi. Etelästä ajettaessa tuo lauantai on todella pitkä päivä, joten välietappia kannataa miettiä, jos mahdollista. Eli lähteä jo perjantaina ajamaan.

 

*   Vaelluspäivinä päivämatkat vaihdellen noin 10-16km kilometriä. Eli aloittelijakin pärjää mukana. Jos olet kokenut ”erä-Jorma” älä odota urheilusuoritusta. Nyt mennään porukassa ja vauhti saattaa vaihdella.

 

*   Mökkiyö 24.-25.8. (vielä paikka auki) saunoen ja yhteisen aterian kanssa,  ja kotimatkalle levänneenä perjantaina 25.8. Usein on pyritty löytämään tämä majapakka jo hieman etelämpää, jolloin paluupäivälle ei jäisi niin valtaisaa ajomatkaa etenkään etelään asti ajaville.

 

*MITEN?*

– Omilla autoilla Raja Jooseppiin ja takaisin. (tarkemmat ohjeet annetaan vielä

lähemmin), yhteiskyydeillä (Huom! Koronaan liittyen: Ota huomioon että autoissa ilmatilan väljyyttä tai turvaetäisyyksiä ei pysytä noudattamaan. Eli jos lähdet, hyväksyt tämän seikan)

 

*KENELLE?*

– Vaelluksesta kiinnostuneille

– Sopii myös ensikertalaisille

– Riittävä terveydentila ja pohjakunto tulee löytyä. Jos siis pystyt kävelemään päivässä muutaman tunnin rinkan kanssa, olet riittävän hyväkuntoinen

Perusreitti ei ole erityisen vaativa, vaikka muutama ylämäki kyllä löytyy. Muutamina päivinä Illalla on kulkemisen jälkeen mahdollisuus käydä valloittamassa lähituntureita jos jaksaa ja haluaa.

 

*MITÄ MAKSAA?*

Mitään erillistä osallistumismaksua ei ole. 

– Kulujen osalta maksamista kertyy noin 100-150 €. Tämä on hinta-arvio siitä, mitä vaellus yhdeltä henkilöltä maksaa. Se sisältää viimeisen yön mökissä sekä

bensakulut, jotka jaetaan autokuntien kesken.  Mahdollisia varusteiden ja omien retkiruokien hankkimiskuluja ei ole tässä huomioituna.

– Toisinaan ollaan järjestetty myös ruokakuntia käytännön helpottamiseksi. Tällöin kukin ruokakunta suunnittelee itse syömisensä ja jakaa haluamallaan tavalla niiden kantamiset ym.

 

*ILMOITTAUTUMINEN*

*Ilmoittautuminen alkaa *maanantaina 22.5. ja päättyy 9.7.2023, Mukaan otetaan n. 15 vaeltajaa. Olemme halunneet rajata määrää siksi, että erämaassa telttapaikkoja on yllättävän rajatusti yöpaikoilla. Lisäksi ruokailut ja kulkeminen toteutuu aina notkeammin pienemmällä kuin suuremmalla joukolla.

 

* Miehille on olemassa kiintiö (Käytäntö on männävuosina osoittanut, että

on hyvä varmistaa kantovoimaa esim. sairastumisien varalle. Useilla reissuilla on tullut tarvetta jakaa esim. kantamuksia)

 

* Ilmoittautumiset sähköpostilla maanantaista 22.5.2023 alkaen osoitteeseen ville.ryoso@gmail.com

. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä seuraavat

tiedot:

 

– Perustiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)

– Onko käytettävissäsi autoa (yhteiskyytejä silmällä pitäen)?

– Millainen terveydentilasi on?

– Muuta, mitä vaelluksen kannalta pitäisi tietää?

 

*Tervetuloa mukaan! On upeaa lähteä yhdessä elokuiseen Lappiin. Annamme

lisätietoja mielellämme. Tarkemmat aikataulut ja käytännön infot lähempänä

ilmoittautuneille.*

 

*SIUNATTUA KEVÄTTÄ JA KESÄÄ!

 

Vaellustiimin puolesta,

Ville Ryösö ja Johannes Häkämies

johannes.hakamies@sley.fi, Johanneksen kohdalla parhaiten saa yhteyttä viestillä puhelimeen (0503212938)